ICT

Het gebied waar wij ons de loop van de jaren onze diensten en producten hebben uitgebreid en gespecialiseerd.   


ICT-infrastructuren   
Een stabiele en goede werkende ICT-infrastructuur is cruciaal voor uw onderneming. Het is tegenwoordig niet meer te bedenken waarvoor en waardoor er geen data connectie wordt gebruikt. Gaat uw zelf maar na in uw onderneming na wie, wat en waar een dataconnectie gebruiken. Zoals tablets, computergestuurde bewerking machines, telefoons, tot het aansturen van uw productieproces. Dus voor uw onderneming is het dan ook belangrijk dat de uw ICT-omgeving ten alle tijden blijft functioneren. Bij ICT draait het niet alleen om de systemen, maar ook om de omgeving waar uw deze heeft gehuisvest.    Is uw ICT-omgeving wel goed gekoeld? En wat als de spanning wegvalt? Hoe zit het met uw noodstroom systemen? Kan uw huidige infrastructuur de huidige en toekomstige bandbreedte aan of wilt uw voor uw bedrijf weten hoe deze geoptimaliseerd kan worden? Is uw (Wi-Fi) connectie wel optimaal en goed beveiligd?     Voor zowel de kleine al grote onderneming hebben wij de oplossing.    


ICT-bekabeling   
Wantel is gespecialiseerd in het aanleggen van alle soorten ICT-bekabeling. Wij ontwerpen, installeren, testen en certificeren van alle soorten databekabeling zoals (UTP/FTP/S-FTP, COAX, T win-Ax, enz.). Ook de hierbij bijhorende patchkasten en benodigde voorzieningen zoals noodstroomvoorzieningen. Voor uitbreidingen van uw bestaande netwerk Cat5(e), Cat6(a) t/m het nieuwe Cat8 kunt bij ons terecht.   Om de certificering en daarmee de garantie op een goede infrastructuur, werken wij alleen met gerenommeerde merken wie achter hun producten staan en deze garantie/certificering na te komen. En daarom verlangen wij dat niet alleen van onze leveranciers, maar zeker ook van onze medewerkers. Daarom investeren wij in opleiding en training van onze medewerkers om de kwaliteit en garantie te geven op het eindresultaat.   


Glasvezel   
Glasvezel is niet meer weg te denken uit de huidige ICT. Het is meestal de ruggengraat van menig netwerk. Glasvezeltechniek en de daarbij behorende componenten zoals bekabeling en apparatuur is geen vreemde voor Wantel. Wat begon als een eenvoudige verbinding tussen twee verdiepingen in een bedrijfspand in 1994 met een Multimode kabel waar we de connectoren lijmde en polijsten en in 2001 tot het project van de aanleg van de eerste hoge capaciteit glasvezel single mode kabel van 432vezels tot de bijna ondenkbare projecten welke door deze techniek worden aangesloten zoals havenkranen. Wij installeren, monteren en meten (OTDR, PMD) alle soorten glasvezelkabels Single Mode (G652, G655, G657) en Multi Mode.   Onze specialisme betreft niet alleen de installatie van single- en Multi mode bekabeling, maar ook het installeren, beheren en configureren van apparatuur. Niet alleen inpandig leveren wij diensten op glasvezeltechniek. Ook buiten in de infratechniek kunt bij ons terecht. Wij hebben ruime ervaring met grote glasvezel infra projecten zoals Fttx, Metro Rings, Long Distance Netwerken Wij kunnen u van dienst met het gehele tracé van advies, vergunningsaanvragen, bestek beschrijvingen, aanleg en installatie en (project)management.   


Computerruimtes   
Het hart van ICT de plek waar alles samenkomt en weer weggaat. En toch zijn er nog steeds ondernemingen die het zien als een onbenutte ruimte wie nog graag tezamen gaat met de schoonmaakartikelen en tijdelijk opslag van overtollig materiaal.   Aangezien er alleen maar toename is van dataprocessen binnen een onderneming kan het niet zo zijn dat het hart van dit proces, de computerruimte en/of datacentrum, vergeten of ondergeschoven in uw infrastructuur. Een goed opererend omgeving is van belang om deze dataprocessen optimaal te laten verlopen.   


Koeling   
Actieve apparatuur zoals servers, routers, switches creëren hoge temperaturen in ruimtes waar deze zijn geïnstalleerd. Bij een te hoge temperatuur in de ruimte waar zij gehuisvest zijn zal de apparatuur meer moeite moeten doen om zich te koelen. Op een bepaald moment zal de apparatuur het begeven. Koeling en luchtstromen binnen de ruimte waar de apparatuur geïnstalleerd is dient dus optimaal geregeld te zijn om optimaal te kunnen functioneren.   Wantel kan uw onderneming bijstaan met advies, ontwerp, aanleg en management.   


Kabel Management/ Patchmanagement   
Een goede kabel management (patchmanagent) is ook onderdeel van een goede werking van uw ICT-omgeving. We bedoelen nu niet die patchkabel onder uw bureau, nee we bedoelen kabel managent in uw computerruimte. Een onderdeel van de optimalisatie van uw computerruimte zijn de aangebrachte patches in uw infrastructuur. Als de bekabeling de ventilatoren en andere koelingselementen blokkeert, heeft dit een duidelijke invloed op de werking. Ook een niet goede administratie van uw infrastructuur en patches is van optimaal belang. Een nieuwe patch is snel gemaakt en men weet wat men aan apparatuur waar heeft. Wij kunnen dit voor uw uit handen nemen, alsmede kunnen wij alle soorten bekabeling leveren zodat u deze niet op voorraad hoeft te hebben.   Wantel kan uw onderneming bijstaan met advies, ontwerp, aanleg en management.